Новини
Суспільство

Хмельницькі нацгвардійці перевірили на бойову готовність службових собак

Для того, аби службові собаки завжди були у відмінній формі та повній готовності до виконання завдань за призначенням, у військовій частині 3053 Західного ОТО, як і в усіх кінологічних підрозділах Нацгвардії, щомісячно проводяться заходи з перевірки стану та натренованості чотирилапих бійців, оцінки їх придатності до застосування та використання.

Протягом двох днів гвардійські кінологи у Хмельницькому проводили виводку та перевіряли натренованість службових собак. Спочатку фізичне здоров’я чотирилапих помічників гвардійців перевірили ветеринари. Дійшли висновку, що всі тварини здорові, мають якісне харчування та належний догляд.

Оглянули також місця розміщення службових собак, їхнє спорядження та інвентар, що теж відповідають усім вимогам.

Далі почалося найцікавіше – тестування, під час якого перевіряли натренованість службових собак, що включає загальний та спеціальний курси дресирування. Усі вихованці гвардійців продемонстрували відмінні результати на тренувальних снарядах, показавши високий рівень підготовки, як власний, так і кінологів, що з ними займаються, до виконання завдань за призначенням.

Головний сержант Володимир Бєліков та його вірний напарник німецька вівчарка на кличку Ерон служать в Нацгвардії уже чотири роки і систематично проходять перевірку.

Хоч така справа вже звична для нас обох, проте кожного разу ретельно готуємося до огляду та тестування. Особисто я підходжу до подібних заходів дуже серйозно, адже вони, в першу чергу, визначають, як я піклуюся та дбаю про свого собаку. А для кожного з кінологів це не просто службовий пес, який виконує разом з ним якісь функції на службі. Це насамперед вірний друг, безвідмовний помічник, надійний напарник. Тож намагаюся вкладати у кожне тренування з Ероном усі свої знання та вміння, терпеливість, ласку. Ерон віддячує мені своєю любов’ю, відданістю й вірністю за будь-яких обставин, а також завжди показує найкращі результати під час нашого спільного виконання службово-бойових завдань, – розповів Володимир..

За інформацією пресслужби в/ч 3053 Нацгвардії України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook