Новини
Дозвілля

На Кам’янеччині закрижанів водоспад (ВІДЕО)

Замерзлі водоспади взимку – явище досить звичне, проте, оскільки всі вони різні, то й замерзає кожен по-своєму. Ми вже писали про замерзлі водоспади у Кам’янці-Подільському. Ще один, добре відомий не лише мешканцям Хмельниччини водоспад у крижаному полоні днями показали у соцмережах.

Водоспад у Маліївцях і влітку вражає та притягує туристів своєю незвичною формою та природним гротом, який у спеку дарує прохолоду та є чудовим місцем для унікальних фото. Взимку ж він, як виявилося, може виглядати не менш ефектно.

Як саме – показав у соцмережах Сергій Толстіхін, власник вже добре відомої туристам не лише на Хмельниччині, а й за кордоном локації на Бакоті, у селі Гораївка.

Зимовий Малієвецький водоспад. Бували тут взимку? – поцікавився у своїх читачів Сергій.

Як виявилося, дехто не лише побував, а й залишив фото на пам’ять.

Нагадаємо, водоспад у Маліївцях має штучне походження. Свого часу, щоб впасти донизу, вода на вершину скелі подавалася старим дерев’яним водогоном. У радянські часи він прогнив. Щоб врятувати його, лікарка Малієвецького дитячого санаторію, який донедавна розташовувався у палаці, Олександра Соколова на отриману премію в 400 рублів купила металеві труби, замінила водогін і водоспад почав знову функціонувати. І функціонує донині.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook