Новини
Погода

Прогноз на 30 січня: на Хмельниччині погіршиться погода

За прогнозами синоптиків у неділю, 30 січня, на території області очікуються сильні пориви вітру, замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні, хуртовина при швидкості вітру 12 м/с і більше. При цьому, за даними метеорологів, подекуди швидкість вітру зростатиме до 15-24 м/с.

За інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології у неділю в області буде хмарно з проясненнями, вночі та вранці сніг, місцями значний, вдень невеликий мокрий сніг, місцями з дощем, вночі та вранці хуртовини, вдень слабке налипання мокрого снігу. На дорогах – ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Антонія Великого. У минулі часи саме 30 січня вважалося серединою зими. Цього дня часто бували відлиги, а слідом за ними наступали сильні морози. Звідси і прикмета, що зимовому теплу вірити не можна. Якщо на Антонія небо затягували хмари, очікували заметіль.

У Хмельницькому хмарна погода буде триматися до самого вечора. У першій половині дня очікується дощ зі снігом, який після обіду почне стихати, ввечері йому на зміну прийде сніг. Температура повітря вранці +2, вдень +2, ввечері +1.

Весь день у Кам’янці-Подільському буде хмарним. На зміну вранішньому дрібному снігу, прийде дрібний дощ зі снігом, який йтиме всю другу половину дня, посилюючись ближче до вечора. Температура повітря вранці +2, вдень +5, ввечері +2.

У Шепетівці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній дрібний дощ зі снігом удень посилиться і триватиме до вечора. Температура повітря вранці +1, вдень +1, увечері 0.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook