Новини
Інфраструктура

Для будівництва Льодового палацу у Хмельницькому є все, крім грошей

Земельна ділянка, проєкт, проєктно-кошторисна документація, експертиза, проведений тендер – у Хмельницькому повністю готові до початку будівництва ще одного масштабного спортивного об’єкта неподалік досі недобудованого Палацу спорту. Справа за малим – отримати фінансування від держави.

Нагадаємо, першим про ймовірне будівництво повідомив у коментарі всеукраїнському виданню голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій. Попередньо вартість будівництва оцінювалася у 190 мільйонів гривень, проте, зважаючи на те, скільки разів збільшувалася по ходу будівництва вартість Палацу спорту у Хмельницькому, можна очікувати, що ця цифра буде значно більшою. Власне, вона вже зросла до 280 мільйонів – такою є пропозиція переможця тендеру – хмельницького товариства «БК ВТМ».

Будувати Льодовий палац у Хмельницькому планують за типовим проєктом. Всього в Україні до 2024 року має з’явитися 19 таких однакових спортивних комплексів, перший – з’явитися у Луцьку.

За словами Хмельницького міського голови місто повністю готове розпочати будівництво ще одного масштабного спортивного об’єкта на вулиці Прибузькій. Там під Льодовий палац вже виділили земельну ділянку, а також виготовили проєктно-кошторисну документацію.

Ми навіть закладали кошти на співфінансування, тому що цей об’єкт так само має потрапити в перелік об’єктів, які будуються за кошти державного бюджету за умови співфінансування. Але ці льодові арени мають будуватися за типовими проєктами, тому нам доведеться відкоригувати наш. І ми готові це зробити за свої кошти, – прокоментував Олександр Симчишин.

Щоправда, коли саме почнуть будувати Льодовий палац у Хмельницькому очільник громади сказати не готовий. Все залежатиме від того, чи потрапить місто у перелік тих, хто отримає державну частку фінансів на реалізацію цього амбітного плану.

Поки мова про виділення реальних коштів не стоїть. І допоки цієї мови немає, поки ми не бачимо реального фінансового ресурсу, ми не можемо сказати, чи в цьому році почнеться будівництво льодової арени. Якщо кошти будуть, у нас все для того готове: земля є, проєкт є, експертиза пройдена, тендер проведений. Ми готові, за умови наявності коштів, хоч завтра починати будівельні роботи, – зазначив міський голова.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook