Новини
Інфраструктура

Льодовий палац планують будувати у Хмельницькому

Про будівництво ще однієї масштабної спортивної споруди у Хмельницькому повідомив у коментарі всеукраїнському виданню голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій. За попередніми оцінками, обійдеться Льодовий палац у 190 мільйонів гривень, 90% з яких обіцяють виділити з державного бюджету. Розташується він неподалік Палацу спорту, будівництво якого досі триває у Хмельницькому.

Завдяки льодовій арені, яку планують побудувати у Хмельницькому, в області сподіваються розвивати такий вид спорту, як хокей та, не багато, не мало, виховувати своїх чемпіонів НХЛ.

Вважаю, що впровадження та розвиток хокею у Хмельницькій області – чудова ініціатива! Тим більше, що цей спорт для нашої країни не новий, а має понад 100-річні традиції. Особисто я вболіватиму за будівництво Льодового палацу та розвиток хокею у Хмельницькій області. Виховуватимемо своїх чемпіонів НХЛ! – прокоментував виданню Vesti.ua Сергій Гамалій.

Щодо місця будівництва, то, за словами голови ОДА, у Хмельницькому його вже обрали – на вулиці Прибузькій. Також із Федерацією хокею України підписали угоду про безоплатну передачу проєктної документації.

Всього в Україні до 2024 року в рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 19 однотипних спортивних комплексів, в яких буде мала льодова арена, розрахованих на 400 глядацьких місць, роздягальні для спортсменів, спеціальні сушарки для форми, спортивна зала, зона фудкорту. Перший Льодовий палац має з’явитися у Луцьку. Далі будуватимуть в Ужгороді, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі, Рівному, Сумах, Хмельницькому, Житомирі, Кропивницькому, Черкасах, Чернігові, Тернополі. Решта шість міст поки що невідомі.

Як зазначив Президент Федерації хокею України Георгій Зубко, кожне місто, в якому будуватиметься льодова арена, має створитися та забезпечити функціонування відділення хокею у місцевих ДЮСШ, профінансувати 10% від загальної суми будівництва, виділити землю під будівництво.

Всього у будівництво 19 льодових арен в Україні мають інвестувати 5,4 мільярда гривень, з них 4,7 мільярда видять з державного бюджету.

До слова, це вже не вперше у Хмельницькому йдеться про будівництво Льодового палацу. Два роки тому таку ідею вже обговорювали і навіть відвели земельну ділянку на вулиці Прибузькій площею 2,5 гектара. За тодішнім кошторисом загальна вартість будівництва становила 291,7 млн грн. За даними системи “Прозорро”, у 2018 році управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів виконкому Хмельницької міської ради уклало три договори з виготовлення проєктно-кошторисної документації вартістю 1,45 млн грн; проведення експертизи проєкту будівництва – 117,4 тис. грн і інженерно-геологічні вишукування для будівництва Льодового палацу – 52,8 тис. грн.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook