Новини
Здоров’я

Хмельниччина може перейти до “червоної” зони вже цього тижня

За темпами поширення коронавірусної хвороби Хмельниччина разом з 8 іншими регіонами опинилася в зоні ризику та може з “помаранчевої” перейти до “червоної” зони вже цього тижня. Станом на 1 лютого в області перевищено 4 показники. При цьому всі вони мають тенденцію до зростання протягом останніх трьох днів.

Вже цього тижня очікується вхід до «червоного» рівня епіднебезпеки 9 регіонів: Вінницька, Донецька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Сумська та Хмельницька області, – повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

За минулий тиждень кількість нових випадків COVID-19 зросла на 75%, госпіталізацій – на 34%. Разом з тим летальність в Україні зменшилась у 4 рази: 0,5% проти 2%, які були на початку «Дельта»-хвилі.

Під час вчорашнього засідання обласної комісії з ТЕБ і НС було прийняте рішення звернути увагу керівників підприємств, установ та організацій області на те, щоб вжити заходи для переведення на дистанційну роботу максимальної кількості працівників. 

Також усім мешканцям Хмельниччини вкотре рекомендовано обмежити спілкування, дотримуватись правил епідемічної безпеки, використовувати засоби індивідуального захисту, уникати великих скупчень людей.

За результатами засідання комісії ТЕБ і НС у Хмельницькій ОДА повідомили, що за минулий тиждень рівень захворюваності зріс удвічі. Із 9 911 подолян, яким діагностовано захворювання протягом тижня, 799 (17%) – діти. Це найвищий показник за весь час поширення COVID-19.

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 1044 щеплення від COVID-19. 413 осіб зробили перше щеплення, 390 – два щеплення. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 900982 щеплення від COVID-19. Всього двома дозами щеплено 432229 осіб, бустерною дозою – 6803 особи, а додатковою дозою вакцини – 278 осіб.

Відсьогодні сертифікат про вакцинацію бустерною дозою доступний у застосунку “Дія”,повідомили у Хмельницькій ОДА.

У попередні три доби на Хмельниччині в середньому лабораторно підтверджували близько 2 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Станом на сьогодні, 1 лютого, виявлено майже вдвічі менше нових випадків – 1070:

  • 769 – Хмельницький район
  • 108 – Шепетівський район
  • 193 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікується 18667 осіб, з них 17601 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 51,8%. В лікарнях перебувають 1066 хворих, 113 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3492. Зареєстровано 9 летальних випадків:

  • 4 – Хмельницький район
  • 1 – Шепетівський район
  • 4 – Кам’янець-Подільський р-н

Нагадаємо, у хмельничан почали частіше діагностувати постковідний синдром.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook