Новини
Кримінал

На Хмельниччині за крадіжку комплектуючих судитимуть військовослужбовця

За матеріалами СБУ до суду скеровано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця однієї з військових частин Міноборони України на Хмельниччині. Викрили зловмисника на викраденні військового майна у травні минулого року контррозвідники Служби безпеки України.

Слідством встановлено, що впродовж тривалого часу чоловік викрадав зі складів комплектуючі до військової авіаційної техніки. У ході проведення обшуків у домоволодінні зловмисника правоохоронці виявили і вилучили майже 120 виробів, серед яких: 

  • блоки до радіолокатора переднього огляду «Оріон-А» (входить до складу прицільно-навігаційного комплексу ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літаки Су-24);
  • блоки до цифрового радіолокаційного комплексу «Орбіта» (входить до ПНС-24 «Пума», що встановлюється на літак Су-24);
  • блоки до станції попередження випромінювання літака ракетами Л-006 «Липа»;
  • комплект випромінювача «ДІСС-7»;
  • насоси і компоненти до них паливної системи двигунів типу АЛ-21Ф літаків Су-24М (МР) та МіГ-23Б.

Сума завданих державі збитків становить понад 300 тисяч гривень.

Військовослужбовець обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Криінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За інформацією пресслужби СБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook