Новини
Кримінал

За захист дисертації у хмельницькому виші вимагали понад 11 тисяч доларів

Служба безпеки України викрила завідувачку відділу аспірантури та докторантури одного з університетів Хмельницького. Доцент закладу вищої освіти вимагала гроші за успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня «кандидат наук».

За даними слідства, посадовиця вимагала у громадянина 11.5 тис. доларів США за безперешкодний вступ в аспірантуру навчального закладу на навчання за скороченою програмою; допомогу у написанні та публікації наукових статей та безперешкодний захист дисертаційного дослідження з метою здобуття наукового ступеня кандидат юридичних наук.

Правоохоронці затримали доцентку вишу в обласному центрі після одержання нею першої частини хабаря в розмірі 4 тис. доларів США.
Наразі тривають обшуки за адресами її роботи та проживання.

У межах кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення посадовиці про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення усіх причетних до правопорушення осіб.

Затриманій може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, – повідомили у поліції Хмельницької області.  

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ у Хмельницькій області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчими обласного управління Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За інформацією пресслужби СБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook