Новини
Інфраструктура

Будівельники Хмельниччини торік виконали робіт на майже 10 мільярдів

Минулоріч будівельні підприємства краю виконали робіт на 9,167 мільярда гривень. Індекс будпродукції порівняно з позаминулим роком становив 115,1%. Причому саме в останній місяць року будівельники значно активізувалися, бо за підсумками, скажімо, десяти місяців зростання перебувало у межах лише п’яти відсотків.

Найактивніше кошти – понад три чверті – вкладалися в інженерні споруди: 7,058 мільярда гривень, що на 23,2% більше, ніж позаторік. Варто зазначити, що лише в інженерію минулоріч вклали більше, ніж в інші споруди. Інвестиції в житло та нежитлові приміщення зменшилися.

Так, в житлові будинки вкладено лише вісім відсотків від загального обсягу коштів. Усього виконано робіт на суму 739,8 мільйона гривень, що на 5,6% менше, ніж у 2020-му. Чи з зовнішніми загрозами це пов’язано, чи ще якісь причини є, але житло «постраждало», а інженерія виграла.

Навіть в нежитлові споруди вкладено вдвічі більше, ніж у житлові; хоча, нагадаємо, й тут фіксується падіння на 3,9% у порівнянні з позаминулим роком. Усього на нежитлових спорудах виконано робіт на 1,369 мільярда гривень. Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, від загального обсягу робіт 19,8% припало на нове будівництво; капітальний та поточний ремонт – 73,3%, реконструкція та технічне переоснащення – 6,9%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook