Новини
Бізнес

Металурги Хмельниччини торік наростили виробництво на одну десяту

Індекс промислової продукції за підсумками минулого року на Поділлі становив 106,1%. Причому добувна промисловість та розроблення кар’єрів наростили випуск продукції проти 2020 року майже в півтора раза: на 46,1%. Ця сфера останніми роками демонструє доволі високі темпи розвитку: торік фіксувалося навіть більше зростання у порівнянні з позаминулим – майже на 65%.

Значно повільніші темпи зафіксовані в переробній галузі – зростання на 3,1%. Причому низка підгалузей навіть демонструють падіння. До прикладу, в мінус працюють підприємства, що спеціалізуються на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції: спад за рік становив 10,5%. Також падіння спостерігається у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 10,1%.

Усі інші підгалузі спрацювали в плюс. Причому найкращі показники серед переробників мали металурги. У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, Поділля продемонструвало збільшення обсягів на 10,5%.

Не на багато відстав і наш виробничий флагман – Хмельницька атомна. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зростання зафіксоване на майже одну десяту – 9,8%.

Наприкінці року дещо «підтягнулися» й харчовики. Річ у тім, що восени в них ще спостерігалося певне відставання. Але за підсумками року маємо у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів хоч і не значний, але плюс – 1,3%.

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів за підсумками року досягнуто зростання на 8,4%;, машинобудуванні – на 2,2%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 6%,  поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook