Новини
Здоров’я

Близько 200 карантинних перевірок щодня проводять на Хмельниччині

Зважаючи на темпи поширення коронавірусної хвороби на території краю, правоохоронці та фахівці Держпродспоживслужби не збавляють темпів проведення перевірок стану дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання та перевізниками. Щодня в області контролем охоплюють близько півтори сотні магазинів, закладів громадського харчування та навчальних закладів різного рівня та близько півсотні транспортних засобів.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА, у перший день лютого працівники Держпродспоживслужби перевірили:

  • 3 дошкільні заклади,
  • 1 ПТУ,
  • 8 закладах громадського харчування,
  • 68 об’єктів торгівлі продовольчими товарами,
  • 32 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами,
  • 7 агропродовольчих ринків
  • 22 інших об’єкти.

Порушення виявили на 25 об’єктах, надавши 25 пропозицій щодо їх усунення. Також склали 5 протоколів про порушення санітарного законодавства, 22 інформації передали для реагування в органи місцевого самоврядування.

На усіх перевірених об’єктах провели профілактичні бесіди з персоналом.

Співробітники патрульної поліції Хмельниччини провели 51 перевірку маршрутних транспортних засобів. Крім того, патрулювали прибудинкові території багатоповерхівок; проводили поверхневий огляд та перевірку документів громадян. Перевірили 27 закладів з масовим перебуванням людей – кінотеатри, заклади громадського харчування, фітнес центри тощо.

COVID-статистика Хмельниччини

За минулу добу в Хмельницькій області було зроблено 471 щеплення від COVID-19. 188 осіб зробили перше щеплення, 179 – два щеплення. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 902742 щеплення від COVID-19. Всього двома дозами щеплено 432902 особи, бустерною дозою – 7187 осіб, а додатковою дозою вакцини – 293 особи.

За два дні лютого у Хмельницькій області всього підтвердили 2836 нових випадків захворювання на коронавірус. Більшість нових випадків підтверджено у Хмельницькому районі – 1940. У Шепетівському – 408, у Кам’янець-Подільському – 488.

Зареєстровано 22 летальні випадки:

  • 11 – Хмельницький район
  • 2 – Шепетівський район
  • 9 – Кам’янець-Подільський р-н

Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 49,6%. В лікарнях перебувають 1114 хворих, 130 – з підозрою.

Станом на сьогодні, 3 лютого, в області виявлено 2 283 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook