Новини
Інфраструктура

Через криво припарковане авто у Хмельницькому машини поїхали по тротуару (ВІДЕО)

Традиційна для вулиці Соборної ситуація, коли габаритний позашляховик перекрив дорогу тролейбусу, сьогодні мала несподіваний фінал. Близько десятка автомобілів не стали чекати, поки водій іномарки з’явиться та звільнить шлях, а почали об’їжджати несподівану перепону на шляху по пішохідній зоні.

Загалом такі картини у центрі Хмельницького, навпроти ЦНАПу, можна спостерігати чи не щодня. Відсутність достатньої кількості місць для парковок ускладнює життя тут не лише мешканцям прилеглих будинків, які відгороджуються від чужих автомобілів, як можуть. Набагато більше потерпають водії тролейбусів, яким часто не вистачає кількох сантиметрів, аби ювелірно протиснутися між автомобілями, припаркованими вздовж дороги. Відтак – застрягають посередині вулиці. І далі вже ніхто не їде – ні десятки автомобілів, ні інші тролейбуси, які саме цією вулицею роз’їжджаються по маршрутах у різні мікрорайони міста. Всі стоять у черзі і чекають хоча б одного водія, який прибере свій автомобіль з дороги. Іноді такі затори тривають кілька хвилин, іноді очікування триває досить довго.

Деякі водії автомобілів, в яких є можливість для маневру, іноді оминають затори тротуаром. Зазвичай для цього обирають той, що біля ЦНАПу, і їдуть ним аж до пішохідного переходу. Але не сьогодні. Сьогодні доступ до цього тротуару перекрив автомобіль, який виїздив з двору 16-поверхівки. Тож поїхали 8 автомобілів іншим боком вулиці, лавіруючи між перехожими та виїжджаючи на дорогу у прогалину між двома легковиками.

І продовжували їхати навіть тоді, коли шлях тролейбусу вже звільнили.

Відео: InfoMediaBox

Чи наведуть колись лад з паркуванням на Соборній – можна лише здогадуватися. Якщо у Хмельницькому колись таки додасться паркувальних інспекторів, один з них точно повинен мати постійне місце роботи саме тут, аби водії, перш ніж паркуватися поперек дороги, добре подумали, чи варто це робити.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook