Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС підготувалися до планово-попереджувального ремонту другого енергоблока

З 18 лютого цього року на другому енергоблоці Хмельницької АЕС планується розпочати капітальний планово-попереджувальний ремонт (ППР) тривалістю 92 доби.

За словами начальника відділу Дмитра Шматька, для ремонтної кампанії на енергоблоці №2 розроблена вся необхідна документація, робочі програми, технологічні карти та схеми. Здійснено технічне обслуговування, метрологічну повірку та калібрування приладів, які будуть використовуватись під час контролю стану металу. Персонал підрозділу пройшов відповідне навчання й атестацію.

Для виконання контролю металу в період ППР-2022 закуплено і введено в експлуатацію сучасні ультразвукові дефектоскопи, один з яких має додаткову функцію визначення товщини металу, а також портативні комбіновані негатоскопи із вбудованим денситометром, які призначені для розшифровування радіографічних плівок та вимірювання їх оптичної щільності.

Обсяги робіт з експлуатаційного контролю стану металу обладнання і трубопроводів визначені з урахуванням вимог нормативної документації, графіків ремонту енергоблока, вимог Держатомрегулювання та пропозицій цехів-власників обладнання, повідомили в інформаційному центрі ВП Хмельницька АЕС.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook