Новини
Інфраструктура

Вулицю Мельникова у Хмельницькому очікує колапс із паркомісцями

І знову ранок. І знову звична картина: копита залізних коней товчуться на клумбі новозбудованої вулиці Мельникова. Причому, якщо інші лошаки «скромно» залізли двома копитами на зелену ділянку, то найбільш сміливий – усіма чотирма.

У вівторок під час прямої телефонної лінії заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок поінформував, що на Мельникова встановлять знаки, що забороняють паркування. Надалі – справа відповідної інспекції проходити та штрафувати порушників.

Сподіватимемося, що приз у вигляді штрафу подіє, й автовласники не псуватимуть клумбу доволі чепурної вулиці.

Й не заважатимуть заляканим пішоходам, розставляючи свої коней біля переходу через дорогу.

Але залишилося питання, куди ж дівати свої машини поціновувачам залізних коней.  У четвер під час спілкування у мережі фейсбук Василь Новачок додав, що він розуміє: «легше кинути машини на газоні, ніж платити за стоянку». Між тим, на початку вулиці Мельникова є платні стоянки, де, на його думку, можна знайти вільне місце, щоб машина переночувала.

Крім того, він вважає, що купуючи квартиру в новобудові, варто заздалегідь врахувати наявність паркомісць поблизу нового житла. Й із цим не посперечаєшся. Облаштовуючи нову кухню, всі ж міркують, куди поставити холодильник. У ванній кімнаті переймаються, де встромити пральну машину.

А авто – таке саме залізяччя, як і пралка чи холодильник. Щоправда, із більшими габаритами, тому думати про залізного коня треба набагато більше. Особливо про стайню чи принаймні стійло для нього. Тобто заздалегідь – при купівлі квартири.

Василь Новачок зазначив, що на Мельникова доволі щільна забудова, тому наразі створити ще парковку – немає місця. До цього варто додати, що вже зараз проблема паркування для мешканців вулиці доволі гостра. Між тим, один будинок далі по вулиці фактично збудований, ще один – наполовину, кілька – на стадії фундаменту.

Здається, купувати квартири в цих новобудах варто або безлошадним, або тим, хто вже подбав про стайню для свого коня. Бо ситуація з паркуванням лише погіршуватиметься, зважаючи на поступове, що наразі триває, заселення вже збудованого житла власниками залізних коней.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook