Новини
Суспільство

Зарплатні борги на Хмельниччині за рік зросли у 2,4 раза

Заборгованість із виплати заробітної плати на Хмельниччині станом на початок року становила 22,4 мільйона гривень. За рік борги робітникам зросли на 10,8 мільйона або у 2,4 раза. Причому, мабуть, варто зазначити, перед новорічними святами працівникам повернули чималу суму. За останній місяць минулого року заборгованість зменшилася на 3,7 мільйона гривень.

Борги наростив лише Шепетівський район з 590,6 тисячі до 950 тисяч на початок поточного року; два інші райони Поділля зменшили суму, що завинили робітникам. Так, за місяць у Хмельницькому районі борг зменшився майже вдвічі – на 43% до 2,1 мільйона.

Як завше, найбільшу суму працівникам завинили роботодавці Кам’янець-Подільського району. Тут станом на 1 січня не заплатили людям 15,6 мільйона гривень, що на 13,2% менше, ніж було на початку зими. Загалом у згаданому районі не виплатили 83,5% боргу краю.

Промисловість накопичила найбільшу заборгованість: не сплачено робітникам 14,8 мільйона гривень (79% від загальної суми). За місяць борг зменшився на одну десяту. Причому більше половини невиплачених коштів – 9,5 мільйона – зосереджено в добувній промисловості та розробленні кар’єрів (збільшення на 3,2%).

У сфері будівництві борги зменшилися на 18,4% і становила 2,5 мільйона гривень. На третину зменшилися борги у сфері освіти. На 1 початку року вони становили лише 40,2 тисячі проти 62,1 тисячі гривень на 1 грудня 2021-го. Повністю розрахувалися на 1 січня з працівниками у сільському, лісовому та рибному господарствах; освіті; медицині; держуправлінні та ще низці сфер, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook