Новини
Інфраструктура

У Кам’янці виконком не підтримав накатку нових автобусних маршрутів

Дехто з членів виконкому Кам’янець-Подільської міської ради вважає, що нові маршрути не вирішать транспортної проблеми, а допоможе компенсація перевізникам, які обслуговують нерентабельні напрямки. Тож голосів під час ухвалення рішення про технологічну накатку не дали. Натомість проголосували за затвердження реєстру приміських автобусних маршрутів громади і проведення конкурсу для визначення підприємства, яке б займалося конкурсом пасажирських перевезень.

Засідання виконкому, на яке відділ пасажирських перевезень виніс питання про здійснення технологічної накатки двох маршрутів – до сіл Червона Чагарівка і Зіньківці, – відбулося у Кам’янці-Подільському вчора, 3 лютого.

Як повідомили у пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради, члени виконкому висловили зауваження, що прийняття цього рішення проблему не розв’яже. Замість нього варто було б, наприклад, вивчити можливість відшкодовувати підприємцям кошти за організацію проїзду нерентабельними напрямками.

Як повідомив міський голова Михайло Посітко під час засідання виконкому, питання наразі пропрацьовується.

Але це не заважає паралельно дозволити перевізникам, котрі зголосилися підставити плече міській владі і мешканцям громади, здійснювати додаткові рейси через села вже з 8 лютого. Щоб люди мали хоч якийсь зв’язок із містом,повідомили у міській раді.

Проте під час голосування за Червону Чагарівку утрималося троє членів виконкому, за Зіньківці – двоє. Тож обидва рішення не пройшли.

Не підтримав виконком також здійснення накатки маршруту №6-А «Вулиця Праці – Залізничний вокзал».

У коментарях до новини кам’янчани просять назвати імена членів виконкому, аби знати поіменно “героїв, які так дбають про народ”.

Нагадаємо, у складі виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради досі є двоє депутатів, яких там не має бути. Один з них став нардепом, тож не може бути членом виконкому, інший взагалі помер. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook