Новини
Інфраструктура

Будівельний ажіотаж зафіксували на Хмельниччині наприкінці року

Штатні робітники Хмельниччині відпрацювали у грудні минулого року в середньому по 150 годин. Це один з найвищих показників, зафіксованих торік.

Найбільш же «працьовитими» місяцями виявилися березень та листопад – по 151 години. Не важко здогадатися, що в січні – місяці, коли вся країна бурхливо відзначає новорічні свята, – подоляни торік працювали найменше (126 годин).

Перший місяць минулого року виявився навіть більш «лінивим», ніж травень, в якому також не бракує вихідних; чи літньовідпускні липень та серпень. У згадані три місяці в середньому працювали по 127 годин.

А найактивнішими робітниками останнього місяця року виявилися, як це не дивно, якщо зважити на сезон, будівельники. Вони відпрацювали по 161 годині. Причому це найвищий показник у галузі впродовж усього року.

Навіть у теплі місяці, коли, здавалося б, погода натякає – працюй, вони не розвивали таку бурхливу активність. Липневий показник «не дотягнув» одну годину до грудневого рекорду, а вересневий – на дві. Ймовірно, аврал був на будівництві, коли виникла необхідність будь-якою ціною завершити роботи до визначеної новорічної дати.

Зауважимо, що й позаторік саме грудень був «найпрацьовитішим» для цієї сфери. Щоправда, два роки тому будівельники не дотягнули до цифр минулорічного грудня, але, відпрацювавши 158 годин в останній місяць 2020-го, теж встановили річний рекорд.

Як бачимо, авральними були для будівництва два останні роки. Чого не скажеш про 2019-й. Тоді робота відбувалася «більш логічно»: 166 годин у серпні, до прикладу, 160 – у жовтні. В грудні ж 2019-го на будівництві в середньому працювали по 150 годин, розповіли в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Нагадаємо, будівельники Хмельниччини торік виконали робіт на майже 10 мільярдів

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook