Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому мешканці новобудови чотири роки чекають дороги до свого будинку

Через ями та калюжі від моменту заселення і до сьогодні змушені добиратися до своїх недешевих квартир мешканці будинку на вулиці Січових стрільців у Хмельницькому. Неодноразові звернення до забудовника та влади міста результату не дали. Аби привернути увагу до проблеми, хмельничани задіяли соцмережі.

Відео відрізку шляху, який дорогою можна вважати лише умовно, виклала у місцевій Фейсбук-спільноті хмельничанка Іванна, показавши, як по ямах та калюжах намагаються проїхати автомобілі.

У червні цього року буде 4 роки як розхвалений забудовник “Рауш” здав наш будинок (вул. Січових стрільців, 3), при цьому побудувавши біля нього ще зо 4 таких самих і кілька торгових центрів, а дороги як не було, так і немає. До квартири вартістю понад мільйон гривень (на цей момент) ви отримаєте блокування на всіх сторінках, куди б ви не звернулись (міська влада і забудовник), і ще купу головного болю – як добратися до дому і як вибратися. За репост буду вдячна, хай як найбільше людей перед купівлею проблеми дізнається, що може їх чекати, – написала хмельничанка.

За словами жінки, таким чином цією “дорогою” проїжджає велика кількість авто:

3 будинки по 2 під’їзди – це 430 квартир + 1 будинок на 3 під’їзди – це 230 квартир, і майже через квартиру в сім’ї є авто, і кожен день цією “дорогою щастя” люди добираються додому.

Судячи з відео, на Січових стрільців не тільки дорожників чекати марно. Комунальники, схоже, теж не дуже поспішають почистити її від снігу. Тож мешканці новобудов – автовласники дістаються додому та вибираються в місто не лише через калабані та ями, а й через пагорби. Тротуар, до речі, має не кращий вигляд.

Це не перше відео проблемної дороги, яке хмельничани викладали на загал. Три роки тому, у 2019-му, у мережі вже викладали майже ідентичний сюжет. Щоправда, тоді було менше снігу і більше болота.

Як пишуть у коментарях, від забудовника чекати будівництва дороги не варто, оскільки це не його компетенція. Нова дорога – клопіт влади міста. Проте, судячи зі слів міського голови, коментар якого поширили під дописом, дорога до новобудов не з’явиться доти, доки не закінчать зводити решту будинків у цьому районі, оскільки “нову дорогу важкою будівельною технікою знищать за кілька місяців”.

Разом з тим, це не завадило збудувати частину вулиці Мельникова, вздовж якої також триває зведення новобудов, до яких важка техніка теж може дістатися лише новим дорожнім полотном. Хоча, не виключено, що на Мельникова вантажівки дістаються бездоріжжям з іншого боку, з вулиці Трудової. Можливо, і на Січових стрільців є якийсь інший шлях для важкої техніки, щоб пустити її в обхід, а людям зробити нормальну дорогу. Не кажучи вже про те, щоб хоча б ями засипати щебенем та прибрати ями та калюжі. Нехай і на кілька місяців, як пишуть хмельничани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook