Новини
Бізнес

В готелях Хмельниччини – найдешевша праця в області

Найвищу середню зарплату на Поділлі в грудні отримували в галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря43078 гривень, найнижчу – 4148 гривень – у сфері  тимчасового розміщування й організації харчування. Причому таку низьку зарплатню отримували в готелях-їдальнях протягом усього минулого року.

Рік тому – в січні – в цій царині «винагорода» робітникам взагалі становила жалюгідну суму – 2174 гривні. Як у нинішніх реаліях можна платити таку зарплатню? Хто погоджується працювати за таку суму? На яку врешті-решт ставку оформлюють працівників? Загадка!

Протягом минулого року зарплатня таки зростали, якщо можна так називати цей мізер. Так, у лютому вона вже піднялася до 3864 гривень, щоправда, у квітні знов відкотилася до 2762 гривень.

Зазначимо, що надалі заробітна плата у готельєрів таки зросла та перебувала в межах від 4124 гривень у травні до 5407 у вересні.

Як бачимо, торік ситуація із винагородою за працю в цій сфері була ганебною. Але ж це триває вже багато років. До прикладу, поглянемо лише на грудні відповідних років. Як вже йшлося, торік зарплата в останній місяць року становила 4148 гривень, позаторік – 3210 гривень, у 2019-му – 4785, в 2018-му – 4409, 2017-му – 3578 гривень.

Причому, якщо ще п’ять років тому зарплата в цій сфері була менша за середньообласну приблизно у два рази, то за підсумками минулорічного грудня – вчетверо! Не дивно, що робітники полишають цю галузь. Якщо на початку минулого року в ній працювало рівно 500 подолян, то наприкінці року – 451 людина, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Читайте також: В історичній будівлі Хмельницького відкрили готель

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook