Новини
Бізнес

В історичній будівлі Хмельницького відкрили готель

У реконструйованій та перетвореній на готель будівлі колишньої Облспоживспілки готові до бронювання майже половина наявних номерів. Тим часом неподалік, також в історичній частині обласного центру, доходить до логічного завершення ще одне масштабне будівництво, подібного якому у Хмельницькому, схоже, раніше не було. А у старому готелі у центрі міста тим часом за лічені тижні звели ще один поверх.

Інформація про відкриття готелю «Reikartz Хмельницький» вперше з’явилася тиждень тому. Раніше про історичну будівлю, розташовану на перехресті вулиці Герцена та провулка Військоматського хмельничани згадували, здебільшого, під час дискусій щодо того, як знищується історія Хмельницького-Проскурова-Плоскирова.

Нагадаємо, зведена 1953 року будівля простояла без змін до початку 2019 року такою:

Нові власники, реконструюючи приміщення, знищили архітектурні деталі фасадів, добудували два поверхи та, на думку краєзнавців, спотворили об’ємнопросторову композицію будівлі. Все для того, аби відкрити в історичній споруді готель.

Кращим стало приміщення чи гіршим – питання смаку та особистих вподобань. Новий готель – один із 37 в Україні, та третій – на Хмельниччині (два інших – у Кам’янці-Подільському та Сатанові) – має, як зазначено на сайті закладу, 30 готових до бронювання номерів із 79, два конференц-зали (в стадії будівництва), грузинський ресторан, парковку на території, а також стандартний для готелів такого класу набір послуг.

Доходить до свого логічного фіналу масштабне будівництво ще одного готелю також в історичній частині Хмельницького – на перехресті вулиць Володимирської та Грушевського. Рік тому, коли приміщення фабрики індивідуального пошиття взуття було викуплене, а хмельничан заінтригували цікавим і не типовим для міста будівництвом, варіантів, що з’явиться на цьому місці, було чимало: від зоопарку – до борделю. Про те, що на місці, насправді, не зовсім привабливої будівлі радянського зразка з’явиться така грандіозна споруда – не думав і не говорив ніхто.

Так виглядало будівництво на місці колишної фабрики кілька тижнів тому.

Так воно виглядає без риштувань та парканів зараз.

А так воно зрештою має виглядати, судячи з фото, розміщеного на сторінці у ФБ готелю.

При тому, що готель іще не відкрився, він вже встиг відзначитися меценатством. Принаймні, про це йдеться у відео-дописі, розміщеному на сторінці закладу. Більше інформації про готель у соцмережах на загал не оприлюднено.

Будівельна активність спостерігається також і в готелі “Колос”, розташованому у самісінькому центрі міста, впритул до продовольчого ринку та за крок від приміського автовокзалу №3. За останні місяць-півтора на будівлі швидкими темпами звели четвертий поверх, призначення якого, наразі, не зовсім зрозуміле, зважаючи на те, що частина приміщення давно віддана під магазини та офіси. Що саме задумали власники “Колосу”, схоже, стане зрозумілим після того, як будівельні роботи (які, до слова, весь цей час ведуться без будь-яких обмежувальних для пішоходів конструкцій) будуть завершені.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter