Новини
Здоров’я

Половина госпіталізованих у січні з ковідом до Шепетівської райлікарні повідомили про наявність щеплення

Чи госпіталізують вакцинованих до лікарні з діагнозом “COVID-19″? І якщо так, то який відсоток таких пацієнтів в закладах? Запит із такими запитаннями ми спрямували у три багатопрофільні лікарні – Шепетівську, Старокостянтинівську та клініку Слобідсько-Кульчієвецької сільради (колишню Кам’янець-Подільську центральну райлікарню). Одразу ж відповіли лише з Шепетівки.

Облік вакцинального статусу у шепетівській лікарні розпочали лише в жовтні 2021 року. Тоді в заклад госпіталізували 223 хворих з коронавірусом. 16 з них (близько 7%) повідомили про те, що отримали щеплення: одну дозу – четверо, решта – дві. В листопаді доля вакцинованих серед госпіталізованих суттєво збільшилася і становила вже 17,5%: 52 людини із 297 загалом. При цьому одну дозу мали 20 пацієнтів, решта – дві. В грудні доля щеплених зросла майже до 19%: з 211 госпіталізованих 40 повідомили про вакцинацію: однією дозою – 9 осіб, решта – двома.

У січні 2021 року тенденція до зростання вакцинованих серед госпіталізованих продовжилася: з 62 осіб 30 (майже половина) мали щеплення. Більшість з них (26 людей) – дві дози. За цей місяць в лікарні надали інформацію й щодо назв вакцин. Найбільше пацієнтів (12) були вакциновані Pfizer, 11 – CoronaVac, 5 – AstraZeneca та 1 – Moderna.

За 2021 рік від ускладнень, пов’язаних з коронавірусною хворобою, померли 189 пацієнтів Шепетівської багатопрофільної лікарні. Серед них четверо таких, які повідомили про щеплення.

На жаль, ці люди мали хронічні захворювання і звернулися до лікарів у важкому стані, – зазначили у відповіді на запит.

Скільки вакцинованих осіб протягом попереднього року й першого місяця нинішнього року побували в реанімації – на це питання у шепетівському медзакладі не відповіли. Всього протягом 2021 року сюди госпіталізували 2067 хворих на ковід.

Збір статистичних даних про повторні випадки в лікарні не проводять. Проте, за спостереженнями лікарів, це приблизно 1% від усіх випадків госпіталізації.

Нагадаємо, у хмельничан стали частіше діагностувати постковідний синдром.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook