Новини
Здоров’я

Майже 9 тисяч випадків захворювання на ковід зафіксували на Хмельниччині за тиждень

У порівнянні з початком року, коли у Хмельницькій області щодня підтверджували одну-дві сотні нових лабораторно-підтверджених випадків захворювання на COVID-19, станом на початок лютого кількість хворих на коронавірус виросла в рази. Протягом останнього тижня щодня виявляли не менше тисячі нових хворих.

Всього з 1 по 7 лютого на території Хмельниччини нові випадки захворювання на ковід підтвердили у 8913 мешканців краю. Більшість нових випадків хвороби зафіксували у Хмельницькому районі – 5792. Рівень заповненості ліжкомісць з киснем у медичних закладах області протягом тижня тримався в середньому в межах 49 відсотків.

За тиждень через ускладнення внаслідок захворювання на коронавірус померла 41 особа. Від початку пандемії кількість летальних випадків по області становить 3535 осіб.

За минулу добу в області лабораторно підтверджено 1210 нових випадків захворювання. З них у Хмельницькому районі – 709.

За минулу добу в області зроблено 729 щеплень від COVID-19. 276 особам зроблено перше щеплення, 330 – друге. Від початку вакцинальної кампанії зроблено 909 906 щеплень. Всього двома дозами щеплено 435 835 осіб, бустерною дозою – 8846 осіб, додатковою дозою – 325 осіб, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Термін самоізоляції зазнав змін

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, через 5 днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту самоізоляцію можна завершувати. Основна умова — відсутність симптомів. У такому випадку робити ПЛР-тест для завершення самоізоляції не обов’язково. Водночас якщо минуло менше, ніж 5 днів, а ви отримали негативний результат ПЛР-тестування, то це також є підставою для завершення самоізоляції.

Раніше обов’язкова самоізоляція тривала 10 днів. Тобто з часу появи симптомів або отримання позитивного результату тестування мало пройти 10 днів та ще три дні, протягом яких не мало бути симптомів COVID-19.

Читайте також: Половина госпіталізованих у січні з ковідом до Шепетівської райлікарні повідомили про наявність щеплення

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook