Новини
Інфраструктура

У Кам’янці тестуватимуть новий електробус

З ініціативою влаштувати тест-драйв вулицями Кам’янця-Подільського виступив голова міської ГО “Центр ресурсоефективного і чистого виробництва”. У випадку, якщо тестування нового електробуса, виготовленого в Китаї, буде успішним, крупновузлову збірку його аналогів планують запустити на одному з українських підприємств.

Не секрет, що “припливши” з далекого Китаю на територію України, після сертифікації, 12-метровий електричний автобус ТОВ “Бас-моторс” буде проходити тест-драйв в містах і районних центрах України. Прецедент у тому, що ТОВ”Бас-моторс” планує після тест-драйву по Україні, розпочати у Луцьку крупновузлову збірку електричних автобусів “Granton GTZ”, як для виконання послуг з перевезення пасажирів комунальними підприємствами, так і для підприємств, які виконують міжміські пасажирські перевезення, написав на своїй сторінці у Фейсбук голова громадської організації, яка ініціювала тестування електробусу саме у Кам’янці, Володимир Грицанчук.

Виглядає новий витвір китайського “автопрому” так.

Серед технічних характеристик нового електробуса можна виокремити такі:

  • призначений для міста, низькопідлоговий;
  • розрахований на 81 пасажира (в тому числі для однієї недієздатної особи)
  • сидіння напівм’які, є два відкидні
  • максимальна швидкість – 70 км/год
  • в салоні є кондиціонер
  • час повного зарядження акумуляторів – від 2,5 до 4,3 години;
  • для висадки та посадки пасажирів є троє дверей.

Кам’янчани у коментарях запропонували кілька вулиць, на яких, на їхню думку, варто в першу чергу тестувати новий транспорт, аби зрозуміти, чи підійде він для їхнього міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook