Новини
Здоров’я

Біля лікарні у Хмельницькому планують збудувати вертолітний майданчик

На території Комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради мають в рамках програми “Велике будівництво” збудувати злітно-посадковий майданчик, який використовуватимуть для потреб санавіації. Наразі оголошено тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД).

Цього року під дію президентської програми потраплять не лише дороги та спортивні об’єкти, а й медичні заклади. Всього в Україні протягом року посадково-злітні смуги для гелікоптерів мають з’явитися у 29 лікарнях країни.

Тендер на розробку проєкту будівництва оголосили днями у системі електронних закупівель Prozorro. Оголошена вартість ПКД – мільйон гривень. Проте в ході аукціону ця сума може зменшитися. Аукціон за цим тендером буде запланований після 11 лютого.

Відповідно до завдання на проєктування, площа майданчика має становити 615 квадратних метрів. У документі має бути передбачене улаштування злітно-посадкового майданчика на території КНП “Хмельницька обласна лікарня”, що забезпечує зліт та посадку повітряних суден, та забезпечення можливості проїзду санітарного транспорту.

В яку суму обійдеться будівництво самого вертолітного майданчика, наразі не відомо. Так само як дати початку та завершення будівництва.

А от вартість оновлення двох корпусів обласної лікарні коштуватиме близько 687 мільйонів. У корпусі №3 за майже 192 мільйони мають утеплити приміщення, замінити дах, частину вікон та дверей. Крім того, відремонтувати приміщення кількох відділень, замінити комунікації та ліфти. А в корпусі №7, реконструкція якого обійдеться у майже 495 мільйонів, крім утеплення, заміни комунікацій, ремонту харчоблоку та заміни ліфтів, планують добудуватися другий поверх до одного з приміщень. У надбудові розмістять операційну, урологічне відділення, рентгенкабінет та стерилізаційну.

Тендери на ці роботи ще не оголошені.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook