Новини
Кримінал

Викладачку хмельницького вишу відправили під домашній арешт

Доцентку Хмельницького університету управління і права імені Леоніда Юзькова, яка обіймає посаду завідувачки відділу аспірантури та докторантури, підозрюють в одержанні хабаря у великому розмірі. Затримали підозрювану під час отримання частини суми, яку вона вимагала у майбутнього аспіранта за допомогу зі вступом до аспірантури та подальшим захистом дисертації. Ухвалу про поміщення викладачки під домашній арешт ухвалив днями Хмельницький міськрайонний суд.

За матеріалами справи, у серпні минулого року підозрювана отримала від вступника півтори тисячі гривень, які вимагала за результативну здачу вступних іспитів. У січні цього року, повідомивши про призначення її науковим керівником аспіранта, назвала наступну суму – 12 тисяч доларів. За ці гроші обіцяла сприяти у написанні наукових статей, здачі іспитів та захисті дисертації. Частину коштів в сумі 4 тисячі доларів попросила передати найближчим часом.

Передавав обумовлену суму аспірант в останній день січня у своїй машині неподалік обласної філармонії. Після того, як підозрювана отримала гроші та вийшла з машини, її затримали правоохоронці.

За рішенням суду, підозрювана причетна до скоєння тяжкого корупційного кримінального правопорушення, за який передбачене покарання від 5 до 10 років ув’язнення. Викладачку вишу відсторонено від посади та поміщено під цілодобовий домашній арешт.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook