Новини
Бізнес

Виробництво м’яса на Хмельниччині за два роки скоротилося в 1,5 раза

На переробні підприємства області надійшло торік 6,1 тисячі тонн сільськогосподарських тварин у живій масі. Це на 28,4% менше, ніж позаторік. Причому заготівля скорочувалася щокварталу.

У першому кварталі минулого року переробники отримали від виробників майже дві тисячі тонн «худоби», що становило 94,9% до січня-березня позаминулого року. Як бачимо, ми розпочали 2021-й із відставанням, яке надалі лише збільшувалося.

За підсумками торішнього першого півріччя, індекс надходження тварин на переробні підприємства скоротився до 81,9% порівняно з січнем-червнем 2020-го. Всього за шість місяців здали на переробку тварин живою масою в 3,5 тисячі тонн. Не складно порахувати, що зменшення у вазі протягом другого кварталу становило приблизно чверть у порівнянні з першим.

Ситуація трьох кварталів продемонструвала подальше скорочення обсягів поставок переробникам: загалом до них надійшли тварини загальною живою вагою 4,8 тисячі тонн, що становить 79,8% від показників січня-вересня позаминулого року.

Як вже йшлося, за підсумками минулого року переробні підприємства отримали тварин вагою 6,1 тисячі тонн проти 8,5 тисячі тонн у 2020-му. У 2019-му переробниками поставили 9 тисяч тонн сільськогосподарських тварин у живій масі, розповіли в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Падіння за два роки в м’ясній галузі становило майже півтора раза. Вегетаріанці та вегани тріумфують на Поділлі?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook