Новини
Здоров’я

Найпотужнішу кисневу станцію в області встановлять у Хмельницькому

Нову кисневу станцію вартістю у понад 8 мільйонів гривень планують встановити у Хмельницькій міській лікарні до 1 квітня. Додатково вона забезпечить киснем ще 50 ліжок. Киснева станція у міській лікарні — одна з найпотужніших, які мають встановити в «ковідних» закладах області.

Більше, як на 100% забезпечити потребу в кисні у Хмельницькій міській лікарні допоможе нова станція контейнерного типу. Обладнання закупили централізовано, за кошти державної субвенції для 15 опорних медичних закладів області. Киснева станція у міській лікарні – одна з найпотужніших.

Потужність – 900 літрів на хвилину, що дозволить забезпечити повноцінно 50 кисневих точок. Ми беремо повітря з навколишнього середовища і концентруємо кисень до 95% – це стандартна концентрація в такому потужному обладнанні. Система, яка буде створювати кисень, автономно буде працювати, використовуючи лише електроенергію, – розповів медичний директор КП «Хмельницька міська лікарня» Володимир Мойсюк.

На території міської лікарні діє кисневий кріоциліндр об’ємом 3 тонни, який за потреби поповнюють з підприємства «Львівкисень». Нині в закладі з коронавірусом перебувають на лікуванні 110 пацієнтів, 8 з них – в реанімації. Практично кожен пацієнт, який потрапляє на лікування, – кисневозалежний.

Вартість нової кисневої станції – понад 8 мільйонів гривень. Наразі у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації визначають підрядника монтажних робіт. Встановлять обладнання поруч із наявною станцією.

Запрацює нова киснева станція у міській лікарні з 1 квітня.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, на початку місяця у Славуті в тестовому режимі запрацювала нова киснева станція.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook