Новини
Бізнес

Поставки товарів з Росії на Хмельниччину зросли на понад 20 мільйонів доларів

Торік імпорт товарів на Поділля зріс на 23,9% до 628,5 мільйона доларів. Причому ввезення товарів з Росії зросло майже вдвічі – на 93,9% до 46,1 мільйона.

Внаслідок зростання імпорту з РФ на понад двадцять мільйонів доларів негативне сальдо торгівлі Хмельниччини з північною сусідкою сягнуло 26,7 мільйона. Основними товарами, що ми купували в Росії залишалися аміак, нафта та нафтопродукти, плоский прокат та вугілля.

Проте основні торгові партнери області розташовані на карті ліворуч. Захід залишається провідним контрагентом подільського бізнесу в імпорті. З країн Європейського Союзу ми завозимо майже половину від усього обсягу товарів – на 283,3 мільйона або 45,1%. Темп зростання становив 7,7% порівняно з  позаторішнім роком. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Польщі – 77,9 мільйона (12,4%), Німеччини – 70,4 мільйона (11,2%).

Минулоріч бізнес Поділля також активно закупав товари в Китаї – на майже 81 мільйон доларів, Туреччині – 50,6, Білорусі – 33,9 та Сполучених Штатах – 22,4 мільйона.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, серед груп товарів, які становлять суттєву частку в імпорті, значно зросли поставки палива мінерального; нафти та продуктів її перегонки – в 2,6 раза до 54,4 мільйона. Крім енергетичних матеріалів, Хмельниччина значно збільшила імпорт продуктів неорганічної хімії – в 2,8 раза та пластмас, полімерних матеріалів – в 1,6 раза.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook