Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому стартував сезон ямкового ремонту доріг

Після снігу, дощів та морозів на вулицях Хмельницького з’явилися вибоїни. На них нарікають і пішоходи і, особливо, водії. Тож щойно встановилася суха та відносно тепла погода, у місті взялися латати дороги. Якщо вона й надалі сприятиме, до кінця тижня планують заасфальтувати вибоїни на двох десятках доріг.

Усувати аварійну ямковість на головних вулицях Хмельницького почали ще минулого тижня. Сітки тріщин поки що не чіпають – вони чекають весни та поточних ремонтів. Наразі взялися за глибші та найаварійніші ями. За словами директора Департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, руйнування доріг пов’язане з постійним замерзанням та розмерзанням асфальтобетонного покриття та потрапляння у нього соляної суміші. КП «БРЕД» мало не щодня, коли дозволяє погода, випускає на вулиці одну-дві бригади, аби усунути ямковість та убезпечити транспорт, що курсує вулицями міста.

Наразі у місті працює 8 бригад комунальників. За два дні вони планують охопити ремонтом 14 вулиць, серед них – Чорновола, Залізняка, проспект Миру, Шухевича.

Чималі ями зафіксували у комунальному підприємстві і на вулицях Західно-Окружній, на виїзді з Львівського шосе в бік Тернополя (схоже, саме там днями хмельничанин зафіксував ямковий ремонт, який комунальники з невідомих причин так і не довели до кінця), на Трудовій, Озерній – тобто там, де автомобільний рух, в тому числі вантажівок, досить насичений.

Щоб охопити максимальну кількість вулиць, комунальники залучили до роботи субпідрядників.

Від початку лютого вже заасфальтували вибоїни на вулицях Купріна та Красовського. Минулої зими на такий ремонт витратили майже мільйон гривень. Кошти на ліквідацію саме аварійної ямковості в зимовий період для КП «БРЕД» виділяють з бюджету міста. У грудні на ремонти витратили близько 200 тисяч, в січні та лютому ця сума, прогнозують у комунальників, буде більша.

Латки, які кладуть нині на дорогах міста комунальники, – тимчасові. Навесні на хмельницьких дорогах планують виконувати поточний ремонт.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook