Новини
Офіційно

Більшість справ відстоюють у судах на користь держави юристи-податківці Хмельниччини

Управління супроводження судових справ Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області інформує про те, що з початку 2022 року на розгляді у судах різних інстанцій, з урахуванням справ, які перейшли з попередніх років, перебувало 1764 справи на суму 1,4 мільярда гривень.

З них на користь територіальних органів ДПС у Хмельницькій області вирішено 144 справи, на суму 16,91 мільйона гривень, що складає 99,3 відсотка від кількості та 100 відсотків від суми.

Зазвичай спірні питання можна вирішити без залучення судових інстанцій, але якщо вже цього не уникнути, то податкові юристи ретельно готуються і збирають міцну доказову базу, аби мати сильні позиції у суді. Саме цей фактор є визначальним у позовній роботі юристів ДПС. Водночас зібрані податківцями докази зазвичай відкриті платникам для ознайомлення і вони завжди можуть оцінити, чи матиме справа судову перспективу. Адже головне – це захист економічних інтересів держави, – зазначають юристи Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook