Новини
Події

Партизанський рух об’єднав військово-патріотичні організації з усієї України

Низка українських патріотичних організацій, колишніх командирів добровольчих батальйонів, учасників українсько-російської війни на сході України долучилися до ініціатив  Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації». Зокрема, створена «Всеукраїнська партизанська мережа» зі спротиву російській агресії та внутрішнім ворогам. Про це учасники руху повідомили 16 лютого на прес-конференції у столичній інформагенції «Укрінформ».

Голова ВПР «Гідність нації» Вадим Кудіяров головними цілями об’єднання назвав боротьбу із зовнішнім і внутрішнім ворогом на тлі ймовірного вторгнення РФ в Україну.

Ми закликаємо до об’єднання усіх свідомих українців, усі націоналістичні, спортивні, патріотичні організації будь-яких форматів. Усіх тих, хто готовий захищати нашу країну. Є прямий ворог – Росія, але є й внутрішні вороги, – сказав Кудіяров.

До внутрішніх ворогів він відніс, зокрема, олігархів.

Після розпаду СРСР Україна була на третьому місці за розвитком промисловості у Європі. Всі наші надбання фактично вкрали. За це несуть відповідальність безпосередньо лідери олігархічних кланів. Тому ми закликаємо владу посилити боротьбу проти олігархів, – наголосив Кудіяров.

«Всеукраїнська партизанська мережа» співпрацює із органами влади і силовими структурами.  

Ми – державницька сила. Будемо координувати свої дії з ЗСУ, СБУ, МВС у разі вторгнення РФ на нашу територію, – сказав Вадим Кудіяров.  

До ВПР “Гідність нації” долучився Андрій Пастушенко – учасник російсько-української війни, заступник командира батальйону ОУН(д).

Я радий, що багато українців долучаються до нашого руху. Серед них спортсмени, молодь. Вони таким чином висловлюють свою патріотичну позицію. З радістю будемо передавати молоді свій бойовий досвід, – зазначив він.  

Схожу позицію висловив і Валентин Лихоліт – представник ВПР “Гідність нації”, учасник російсько-української війни, начальник штабу батальйону “Айдар” 2014-2015 р., засновник батальйону “Айдар”, (позивний “БАТЯ”).

Я і мої хлопці хочемо передати свій бойовий досвід молодому поколінню. І найголовніше, що молоде покоління хоче цей досвід переймати. Старички ще раз можуть допомогти, щоб Україна стала вільною від внутрішнього й зовнішнього ворога, – сказав він.

Як зазначив народний депутат України VII скликання, представник ВПР “Гідність нації” Павло Кириленко, об’єднання “Всеукраїнська партизанська мережа” створено, щоб не допустити в країні хаосу та анархії на тлі ймовірного російського вторгнення.

Ми об’єднуємось, щоб в Україні не допустити хаосу, впасти в анархію, щоб захистити порядок у цій державі, щоб державні органи працювали і держава збереглася, – наголосив він. – Також варто звернути увагу на Мінські домовленості. Вони підписані таким чином, що фактично виконати їх неможливо. Але неможливо і не виконати. Стоїть запитання, чому Мінські домовленості підписані в такому невигідному форматі для України. Ми пам’ятаємо всю послідовність дій і наказів керівництва країни у 2014 році. За це персональну відповідність має нести 5-й Президент України Петро Порошенко.  

Учасник українсько-російської війни, командир антирейдерського ГО “СМУ”, представник ВПР “Гідність нації”,  Яків Осташ вказав на демократичні та законні методи діяльності новоствореного об’єднання.

Нам потрібно у правильний, гуманний, демократичний спосіб боротися законними шляхами з усіма ворогами нашої держави. Я всіх запрошую до Всеукраїнського партизанського руху, який ми ініціюємо разом із “Гідністю нації”, – закликав Осташ.

Також виступили Орест Слободян – учасник російсько-української війни, командир взводу 7 батальйону ПС ДУК 2015 р., представник ВКБ “Донбас” та Андрій Маджаров – учасник російсько-української війни, ВО УБД “САРМАТ”. Вони закликали всіх патріотів долучатися до «Всеукраїнської партизанської мережі»

Відео: Укрінформ

За інформацією пресслужбу ВПЫóдність нації».

Нагадаємо, днями голови громад Хмельницького району обговорили алгоритм дій в разі військової агресії.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook