Новини
Події

Маршем пам’яті та панахидою у Хмельницькому вшанували загиблих Героїв (ФОТО)

Вулицями міста пройшли хмельничани з портретами активістів та військових, які віддали своє життя за свободу та незалежність України під час подій на Майдані та у неоголошеній російсько-українській війні.

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбулася панахида за участю представників різних релігійних конфесій та мітинг.

Поклали квіти не лише до стели, а й біля пам’ятного каменя, встановленого біля Хмельницького СБУ, де у 2014 році внаслідок стрілянини отримали смертельні травми двоє хмельничан, та біля меморіалу на Майдані Незалежності.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув 18-20 лютого 2014 року на Майдані у Києві та під будівлею управління СБУ обласного центру, аби зберегти українську незалежність і державність.

Станом на березень 2014 року Небесна Сотня – це 105 українців, з яких 10 –  мешканці Хмельницької області Сергій Бондарчук, Микола Дзявульський, Олександр Клітинський, Анатолій Корнєєв, Артем Мазур, Дмитро Пагор, Олександр Подригун, Людмила Шеремет, Віталій Васільцов, Володимир Чаплінський. Відповідно до Указу Президента від 21 листопада 2014 року загиблим-учасникам Революції гідності присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

https://www.youtube.com/watch?v=UCbL3ypHVvA

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook