Новини
Політика

Хмельницька обласна рада делегувала низку повноважень військовій адміністрації

Пленарне засідання дев’ятої позачергової сесії обласної ради восьмого скликання відбулося у Хмельницькому сьогодні, 26 лютого. Сесію скликали, враховуючи необхідність вирішення нагальних питань, пов’язаних з оголошенням воєнного стану  в Україні.

Під час сесії депутати розглянули питання «Про тимчасове делегування окремих повноважень Хмельницької обласної ради Хмельницькій обласній військовій адміністрації». У пленарному засіданні взяв участь 41 депутат обласної ради.

Тимчасово повноваження Хмельницької обласної ради делеговано обласній військовій адміністрації. Таке рішення депутати підтримали одноголосно.

Військовій адміністрації, зокрема, передано право складати і затверджувати обласний бюджет, вносити зміни до нього, а також розподіляти надані з державного бюджету кошти у вигляді дотацій та субвенцій. Крім того, делеговано право затверджувати Програму соціально-економічного та культурного розвитку та цільових програм з інших питань і заслуховувати звіти про їх виконання.

Наразі на Хмельниччині є низка важливих організаційних справ, які вимагають негайного розв’язання. Зокрема, територіальні громади області приймають велику кількість вимушених переселенців з інших територій.

«Переселенців вже почали розміщувати у приміщеннях майнових комплексів Хмельницької обласної ради, – розповіла керівниця депутатського корпусу Віолета Лабазюк. – За попередніми розрахунками основного розпорядника коштів, на утримання однієї особи в день потрібно, у середньому, 100 гривень. Ми повинні нині зробити усе від нас залежне, аби ситуація була контрольованою. Ми гордимося нашими Збройними силами і віримо у нашу перемогу».

На сьогодні жоден із представників військових адміністрацій України не виїхав з країни.

«Усі залишилися на місцях і працюють заради нашої перемоги, – зазначив керівник Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій. – На сьогодні ворог задихається. Жодного великого міста України йому так і не вдалося взяти. Їм не підвозять палива, у них немає їжі».

Сергій Гамалій повідомив, що він підписав розпорядження про видачу зброї усім, хто вміє її тримати і прагне захищати Україну. Розпорядження має бути підтримане Міністерством оборони України.

Нагадаємо, на 8 позачерговій сесії депутати спрямували майже 5 мільйонів гривень на підсилення територіальної оборони Хмельниччини.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook