Новини
Увага!

Мешканців Хмельниччини просять не вмикати кольорове світло у будинках

Поліція Хмельницької області звернулася до мешканців області з проханням відключити всі джерела освітлення, які мають кольорове забарвлення, у темну пору доби.

Численні повідомлення від небайдужих громадян, які надходять на адресу поліції, ускладнюють роботу правоохоронців. Тож аби зменшити потік повідомлень, у поліції наполегливо просять у темну пору доби не використовувати кольорове світло, фітолампи, гірлянди, кольорові світильники, різноманітні світлові ефекти та будь-які світлові позначки на будинках, транспортних засобах та у громадських місцях.

Саме такі сигнали подають спільники нашим ворогам. Не наражайте свої родини на небезпеку через власну необачність!!!йдеться у повідомленні.

Також у поліції просять збирати максимум інформації, перш ніж телефонувати “102”. Сигналізація на машинах, собачі нашийники, що світяться, тощо – не є приводом піднімати на ноги правоохоронців.

Пора людям зрозуміти, що ця війна – не лише справа ЗСУ чи поліції. Це справа кожного з нас. І перш ніж обривати лінію 102 з інформацією, що “хтось десь щось робить і негайно приїдьте і перевірте невідомо що”, потрібно максимально оцінити достовірність інформації, якщо підозри обгрунтовані, зібрати якомога точніші дані і орієнтири – адресу, геолокацію, прикмети, по можливості – зробити фото та відео. Це допоможе нам не розпорошувати сили на фейки. Я розумію, що у страху очі великі, але тримайте себе у руках, зберігайте холодний розум, вчіть близьких не панікувати, не поширювати фейки та інформаційне сміття, – прокоментувала речниця поліції Хмельницької області Інна Глега.

Також у правоохоронців попросили власників машин прикривати лампочки сигналізації.

Інформація, яку можна повідомляти – про пересування ворожої техніки та виявлені мітки на будинках, газопроводах та дорогах. Для таких повідомлень створені спеціальні чат-боти.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook