Новини
Офіційно

Зброю для захисту Хмельниччини отримають лише підготовлені люди

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій під час брифінгу пояснив, яким буде порядок видачі зброї добровольцям. Також розповів про ситуацію в області за останню добу.

Видачу зброї цивільному населенню контролюють військові. Отримують зброю лише ті, хто має відповідний військовий вишкіл, наголосив під час брифінгу голова Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій.

Людині, навіть патріотично налаштованій, не видадуть зброї, якщо вона жодного разу не тримала її в руках, оскільки це може становити небезпеку як для самої людини, так і для оточуючих.

Ми в області хаосу не допустимо, – підкреслив очільник військової адміністрації.

Разом з тим Сергій Гамалій закликав усіх, хто бажає зробити свій внесок у боротьбу з російським агресором, долучатися до добровольчих підрозділів тероборони, які формуються в області.

Нагадаємо, на Хмельниччині підрозділи територіальної оборони станом на 26 лютого були укомплектовані на 95%.

Також мешканці області можуть долучатися до волонтерського руху, який наразі активно розгортається в області. Зокрема, у Хмельницькому створили офіційний телеграм-канал ХМР координаційна група з актуальними потребами для переселенців, медиків та військових!

Інформація на каналі постійно оновлюється.

Хочете допомогти – заходите на канал і дивитеся, де є яка потреба. Не робіть скріншоти, щоб неактуальна інформація не поширювалася!попередили у міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook