Новини
Інфраструктура

Хмельничани «відкопали» бомбосховище

Поділля завжди славилося своєю цукровою галуззю. Заводи, що переробляли буряки, існували в багатьох регіонах краю, у тому числі – в Хмельницькому. Нині цей завод – як і багато інших – пустка. Але, як виявилося, від нього у воєнний час може бути велика користь.

Для більшості хмельничан «похід» в укриття став уже звичною справою. Хоча старі підвали важко назвати зручним місцем перебування.

Як зазначив заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок,

звичайно, наші підвали навряд можна визнати найкращим укриттям, найзручнішим укриттям. Але згідно зі статистикою, тою неприємною статистикою обстрілів, які відбуваються в Києві і на сході, ми бачимо, що якихось руйнувань підвалів немає, і вони є безпечними.

Відповідно багато хмельничан переховуються саме в підвалах, що іноді доволі неприємна справа. Це підтверджує й заступник міського голови:

Ну, звичайно, підвал часто буває далеко не зручними, і спустившись туди люди неприємно здивовані їхнім станом. Але це підвали радянські, які були збудовані без якихось вимог. Тоді не було вимог, як у нинішніх новобудовах – обкладати плиткою. Вони мають дуже багато мереж, тому час від часу затоплюється фекаліями, через те, що не всі вміють користуватися каналізацією.

Між тим, і самі громадяни розпочали облаштування свої місця сховку: лавочками-столиками. Навіть більше, хмельничани знаходять «нові» укриття для безпеки. За словами Василя Новачка,

активні мешканці відкопують зі сміття бомбосховища на приватних територіях. Є у нас цукровий завод. Його бомбосховища було без світла; закидане сміттям, хоча насправді в доволі не поганому стані – не підтоплене. Мешканці прибрали. Спільно з управляючою компанією забезпечили освітлення, і зараз там нормальне чисте, світле та безпечне бомбосховище. Все зроблено саме за ініціативи мешканців: вони його знайшли, відкопали, немає чого гріха таїти. Також, вже за ініціативи міської влади, ми відкрили бомбосховище на території недіючого госпіталя».

Нагадаємо, з початком війни у Хмельницькому різко впав рівень оплати комунальних послуг. Мешканців міста попросили розрахуватися, аби міська інфраструктура могла і надалі працювати безперебійно.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook