Новини
Увага!

Мешканцям Хмельниччини радять встановити кілька джерел сповіщення про тривогу

Власники сучасних телефонів, які встановили новий додаток, що сповіщає про сигнал повітряної тривоги, сьогодні скаржилися на те, що додаток не спрацював. Нове джерело сповіщення наразі працює в тестовому режимі, тож мешканцям області радять мати декілька джерел сповіщення, аби вчасно перейти в безпечне місце.

Нагадаємо, додаток “Повітряна тривога” розробили українські ІТ-шники для мешканців кількох областей, зокрема й Хмельницької. Встановити його можна за посиланням. Проте, оскільки працює він у тестовому режимі, в його роботі можуть бути збої.

Тому мешканцям області радять орієнтуватися на різні джерела сповіщення. Такими можуть бути:

  • сирени
  • частий дзвін церковних дзвонів (до 5 хвилин)
  • сповіщення у соцмережах.

У Хмельницькому про тривогу сповіщають у вайбер-групі Хмельницької міської ради – посилання, у телеграм-каналі міської ради – посилання.

Сповіщення також публікуються в нашій вайбер-групі та телеграм-каналі – додатися можна за посиланням в кінці новини.

У районах області про тривогу повідомляють на офіційних фейсбук-сторінках місцевої влади та у вайбер-групах та телеграм-каналах. Шукайте, приєднуйтеся і стежте за сповіщеннями.

Важливо! Виходити з укриття можна лише після того, як офіційно буде опублікований відбій тривоги. Якщо сирена замовкла, це не означає, що небезпека минула.

Також важливо! Під час тривоги у соцмережах часто з’являються запитання про те, яка обстановка у вашому місті, селищі, селі.

Якщо бачиш таке в чатах – не відповідай нічого. Ймовірно, це «рускій мір» моніторить ситуацію, – радять у соцмережах.

Або можна відповісти отак.

Будьте пильні і вірте в ЗСУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook