Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині змінили вимоги щодо нічного освітлення вулиць

Коротка фраза, опублікована на сторінці Хмельницької обласної державної адміністрації викликала хвилю емоцій у стурбованих мешканців області. Навіть повідомлення в офіційному телеграм-каналі керівника Хмельницької обласної військової адміністрації (ОВА) не переконало найбільш полохливих в тому, що рішення виважене та узгоджене.

Вуличне освітлення в темну пору доби та під час комендантської години найбільше хвилює мешканців області. Хвилює настільки, що протягом тижня цю тему обговорювали обговорюють найактивніше. У деяких містах області доходило до того, що у темну пору доби “активні” містяни збиралися йти і самостійно, камінням та палицями “гасити” ліхтарі та вітрини, які, на їхню думку, надто яскраво світили.

Нагадаємо, спочатку було повідомлено про необхідність дотримуватися світломаскувального режиму у комендантську годину (яка наразі в області триває з 21.00 до 6.00) з виключенням світла не лише у будинках, а й на вулицях. Згодом у розпорядження внесли корективи, зазначивши, що світло на вулицях не вимикатимуть, а переводитимуть у нічний режим. Попри це, для багатьох надто активних любителів темряви все одно світило надто яскраво, тож щовечора соцмережі вибухали коментарями на кшталт “чого воно так світить”.

Сьогодні у Хмельницькій ОДА опублікували повідомлення такого змісту:

УВАГА!!! Зовнішнє освітлення вулиць населених пунктів не вимикаємо!

Аналогічне повідомлення з’явилося і в нещодавно відкритому телеграм-каналі керівника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія.

Попри це, у коментарях влаштували палку суперечку, запідозривши навіть те, що сторінку ОДА зламано, і поширена інформація є фейком.

Пояснення, що “рішення узгоджено з військовими, які відповідають за оборону Хмельниччини” переконало не всіх.

Зберігаємо спокій. Віримо в ЗСУ і нашу перемогу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook