Новини
Суспільство

Мародерів каратимуть за законами воєнного часу, – міський голова Хмельницького

В мережі інтернет вже достатньо фото та відео фактів мародерства. Так само вдосталь і зображень, як карають нині мародерів, прив’язуючи до стовпів зі спущеними штанцями. Але це покарання, яке ми бачимо. А чи все ми бачимо?

Війна – вкрай жорстока річ. Не виключаю, що десь за мародерство й «поставили до стінки». А може, й ні. Ми, українці, прагнемо воювати гідно, дотримуючись правил, захищаємо свою Батьківщину.

У своєму черговому зверненні Хмельницький міський голова Олександр Симчишин зауважив:

Народна війна – це коли кожен працює заради перемоги. Кожен наближає нашу українську перемогу. Ми забезпечуємо максимальне патрулювання містом. Дякую усім тим, хто патрулює. Робимо усе можливе, щоб уникнути мародерства. Я дуже вірю, що серед хмельничан немає мародерів.

Ми також віримо, що це ганебне явище не заплямує обличчя міста. Але нехай на заваді цьому стоїть не тільки совість кожного, а й невідворотність покарання. А воно може бути доволі жорстким: не тільки «ганебний стовп», а й цілком законна кара. Бо зараз Верховна Рада України приймає рішення про довічне ув’язнення за мародерство під час воєнного стану (остаточно рішення наразі ще не проголосовано).

Це підкреслив і міський голова:

Мародери повинні бути покарані за законами воєнного часу. Якщо, не приведи Господи, хтось собі це дозволить, він буде покараний по повній програмі. Серед хмельничан не може бути мародерів. Серед хмельничан є тільки ті люди, які працюють заради перемоги.

Крім того, він учергове попередив містян: не варто хвилюватися від звуків, які іноді лунають з полігону:

Також нагадаю, що вже кілька днів проходить дуже активно злагодження частин, які базуються в місті Хмельницький. Це територіальна оборона, це стрілецький добровольчий батальйон, це добровольчі загони, які вже фактично створені в місті та координуються штабом опору.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook