Новини
Суспільство

У Хмельницькому попрощалися з загиблим військовим

27 лютого у бою з російськими окупантами за Гостомель загинув офіцер Збройних сил України, випускник СЗОШ № 12 м. Хмельницького Євгеній Будзіховський. Сьогодні захисника провели в останню путь.

Із сином, товаришем і мужнім захисником батьківщини Євгенієм Будзіховським, який загинув у боях з російськими окупантами, прийшли попрощатися понад півсотні людей. Військовий захищав кордони України з перших днів військової агресії на сході. А коли ворог почав повномасштабну війну, брав участь у боях на Київщині.

Не тільки прийти і провести в останню земну дорогу нашого героя, але щоб побачити на свої власні очі, яку ми з вами складаємо жертву і платимо ціну за власний український дім, за власну українську державу. Держава, на жаль, не будується без крові і без поту. І у ці дні буремні, в яких ми з вами з 24 лютого знаходимося, це підтверджують. Найкращі доньки і сини взяли зрою, щоб захищати наш земний український дім. Інші допомагають в тилу, чим можуть. Церква молиться і підносить свої молитви, щоб Господь врозумив і зупинив російського агресора, – сказав під час прощальної церемонії протоієрей УПЦ Олега Макаровський.

Поховали героя на алеї Слави, що на кладовищі у мікрорайоні Ракове, повідомляє Перший Подільський.

Кількома днями раніше у Хмельницькому в останню путь провели ще двох військових – солдата Кравчука і солдата Буяра. Про це повідомив під час звернення до громади Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, Хмельниччина від початку російського вторгнення втратила 12 бійців

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook