Новини
Бізнес

Виробництво чоловічого одягу на Хмельниччині зросло у 2,4 раза

Індекс промислової продукції на Поділлі у січні становив 111,5%, якщо порівняти з першим місяцем минулого року. Причому добувна промисловість та розроблення кар’єрів наростили випуск продукції у 2,57 раза. Ця підгалузь останнім часом демонструю доволі високі темпи розвитку: торік за аналогічний період також фіксувалося зростання в 1,39 раза.

Натомість переробна галузь спрацювала, хоч і не з великим, але мінусом – зменшення обсягів у січні на 0,8%. Видається дещо дивним, що спостерігається зниження навіть у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 0,9% (незначне відставання, але воно є); а також машинобудуванні – на 3,6%.

Інші сфери переробників у січні додали у порівнянні з торішнім січнем, здебільшого незначно. Підприємства, що спеціалізуються у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – зростання на 1,4%; у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 0,2%; у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 0,5%.

Варто відзначити, що текстильники стрімко наростили пошиття чоловічого одягу. Так, комплектів і костюмів чоловічих та хлопчачих з тканини бавовняної або з волокон синтетичних або штучних, виробничих та професійних пошили на Хмельниччині в 2,38 раза більше, ніж у торішньому січні.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, збільшення становило 28,6%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 20,6%.

Як  поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зростання зафіксоване на рівні 25,2%.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook