Новини
Бізнес

Зарплатні борги перед комунальниками Хмельниччини зросли майже втричі

Заборгованість із виплати заробітної плати на Хмельниччині за місяць знизилася на 13,1% і на 1 лютого становила 16,3 мільйона гривень. Місяць тому борг сягав 18,7 мільйона.  

Цьогоріч вдалося скоротити зарплатну заборгованість двом з трьох районів області. У Хмельницькому районі борг скоротився вдвічі до 1,1 мільйона. За розміром боргів район став найкращим в області, посунувши Шепетівщину на другу сходинку. Й саме в Шепетівському районі борги за місяць зросли на чверть  – до 1,2 мільйона.

Хоча Кам’янеччина й залишається лідером за розміром несплаченого людям, за місяць в районі спромоглися скоротити борг на 10,5%: з 16,2 мільйона гривень до 14 мільйонів. Загалом в Кам’янець-Подільському районі не виплатили 85,9% від загального боргу, в Хмельницькому – 6,7%, в Шепетівському районі – 7,4%.

Основну заборгованість накопичила промисловість: не сплачено робітникам 13,8 мільйона гривень (84,6% від загальної суми); причому за місяць борг зменшився на 6,9%. Значна його частина – десять мільйонів – зосереджена в добувній промисловості та розробленні кар’єрів.

Стрімко знизилася заборгованість у січні на будівництві: з 2,6 мільйона гривень до 914,3 тисячі. Натомість несподівано – майже втричі – збільшилися борги у сфері Водопостачання; каналізації, поводження з відходами. На 1 лютого вони сягнули 1,7 мільйона гривень.

Переробна промисловість зменшила борги перед працівниками у понад два рази. На 1 лютого вона становила 2,2 мільйона гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook