Новини
Інфраструктура

Комунальники Хмельниччини працюють найбільше

Штатні робітники Хмельниччини відпрацювали у січні в середньому по 129 годин. Це суттєво менше, ніж в інші місяці року, але, зважаючи на новорічні свята, – очікуване явище: торік, скажімо, у січні працювали 126 годин.

Найактивнішими робітниками першого місяця року виявилися працівники сфери водопостачання; каналізації та поводження з відходами. В середньому комунальники віддали роботі 145 годин свого часу в січні. Й минулорічного січня саме робітники комунального господарства виявилися лідерами за відпрацьованим часом – також 145 годин.

Розуміємо, не варто вважати, що, з фінансової точки зору, така робота доволі прибуткова. Працюючи найбільше, вони отримували нижчу за середню по області зарплатню. Так, в січні оплата праці комунальників становила 11,4 тисячі гривень, що на вісім відсотків менше, ніж середній показник по економіці Поділля (12,4 тисячі).

А найменше в області працювали, що характерно і для всього минулого року, робітники сфери тимчасового розміщування й організації харчування, яких зазвичай оформлюють не на повну ставку та й платять мінімально. В січні вони відпрацювали по 91 годині в середньому.

Торік у цій сфері працювали від 46 годин у січні до 130 годин у вересні. Такі малі навантаження можна безпосередньо пов’язати й із украй малою заробітною платою. Так, в перший місяць року винагорода за працю в готельно-харчовій сфері становила лише 4492 гривні – майже втричі менше, ніж середній показник на Хмельниччині.

Варто згадати, що доволі високі показники за відпрацьованим часом також у медиків. В січні у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги працювали по 143 години, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook