Новини
Офіційно

Інформацію про замінування мосту на Хмельниччині спростували у військовій адміністрації

Попри те, що мешканців Хмельниччини, як і всіх українців, просять ретельно перевіряти інформацію та не вірити тому, що активно поширюється в соцмережах невідомо ким, люди продовжують лякати себе та оточуючих різноманітними страшилками. Їх потім змушені спростовувати представники влади. Черговий фейк, який почали поширювати у соцмережах – про нібито замінування одного з мостів у Кам’янці-Подільському.

У своєму вечірньому зверненні до громади начальник Хмельницької обласної військової адміністрації спростував чутки про те, що місту “Лань, що біжить” заміновано. Як повідомив Сергій Гамалій, на мосту постійно перебувають бійці тероборони, які його охороняють та стежать за тим, аби жодних підозрілих дій біля нього не відбувалося.

Не вірте фейкам, не вірте чуткам, довіряйте тільки офіційній інформації, – вкотре наголосив керівник ОВА.

Також Сергій Гамалій повідомив інформацію, яка буде корисна тим, хто через війну втратив документи, що посвідчують особу.

Аби допомогти людям у цій скрутній ситуації, у додатку «Дія» запустили єдиний електронний документ – «єДокумент».

єДокумент – тимчасовий цифровий документ на період воєнного часу, він містить паспортні дані та РНОКПП (картка платника податків).

Щоб цей документ з’явився у телефоні, потрібно оновити застосунок.

Такий цифровий документ можна показувати представникам поліції та бійцям тероборони, якщо вас зупинили на блокпосту, щоб підтвердити особу. «ЄДокумент» буде автоматично доступний для всіх користувачів «Дії», які оновили цей додаток, тому самостійно його генерувати не потрібно,повідомив Сергій Гамалій.  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook