Новини
Суспільство

Проскурівський борщ готують у Хмельницькому для передової

Двоє хмельничанок – Наталія та Галина – волонтерять удома – сушать овочі, з яких потім можна буде швидко зварити борщ. Жінкам привезли майже все, що потрібно для його приготування: буряк, цибулю, картоплю та моркву. Від себе до страви волонтерки додають любов і віру в перемогу української армії.

Процес підготовки клопіткий, проте жінок це не лякає, адже головна їхня мета – допомогти тим, хто зараз не передовій боронить Україну від ворожої навали.

Волонтерка Галина каже, що до війни свою сушку використовувала лише для обробки фруктів. І подумати не могла, що колись доведеться робити заготовки для борщу та передавати їх у міста-мільйонники, де зараз тривають бойові дії.

За кілька днів волонтерки обробили 40 кілограмів цибулі, 2 ящики капусти та 10 кілограмів буряка.

Перед тим, як покласти овочі в сушарку, їх треба дрібно нарізати, а краще – натерти, аби вони добре підсохли всередині і були крихкими. Далі подрібнені овочі 8 годин сушать. Висушені овочі сушать та розкладають у коробки окремо, щоб запахи не перемішувалися. Такий борщ не потрібно буде варити. Достатньо залити окропом і додати томатну пасту, аби в умовах війни не витрачати багато часу. А задля м’ясного навару волонтери радять використати тушонку.

Наразі сушені овочі лише заготовляють, але не фасують. Волонтерки планують спочатку приготувати пробну варку, щоб правильно розрахувати, скільки і яких овочів потрібно буде класти, щоб приготувати борщ у каструлях різної місткості.

Долучитися до «борщового» процесу можна так: принести у пункти збору овочі, дати свою сушку або вдома терти та сушити моркву, буряк, картоплю, капусту та цибулю.

Відео: МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому 96-річна бабуся-волонтерка допомагає фронту

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook