Новини
Суспільство

Хмельницькі волонтери отримали подяку від провідника евакуаційного потяга

Вже не вперше працівники “Укрзалізниці”, які третій тиждень працюють без змін та вихідних, допомагаючи людям вибратися з зони обстрілів у безпечні регіони, дякують волонтерам, які підтримують їх під час коротких зупинок на вокзалах. Отримали таку подяку і волонтери з Хмельницького.

Лист, який хмельничани отримали від провідника із Запоріжжя, поширила на своїй сторінці у Фейсбук волонтерка Інна.

Не дуже у мене зараз виходить писати, але я спробую… Минулої ночі всією зміною волонтерів-реєстраторів (так я жартівливо називаю) читали ось цей лист від провідника потяга, в який хлопці закидали продуктові набори. Вони і принесли його. Лист подяки і просто теплоти людської душі. Це подяка всім містянам Хмельницького, які долучились і як бджілки зранку до ночі, печуть, варять, смажать, возять воду, годують, втішають, допомагають фінансово, дають прихисток, просто розмовляють, щоб розрадити тих, хто зараз у скруті, кому страшно! Ми не знаємо імена всіх, але люди відчувають і цінують теплоту ваших сердець! Зараз всі втомились, хтось зневірився, а ці листи, як на мене, дають силу і стимул. А ще на залізничному вокзалі є волонтери-готельєри – саме вони першими зустрічають наших переселенців. І разом цю артіль я називаю HoReCa. Разом ми непереборна сила і міць!

У листі, який передали хмельницьким волонтерам, провідник Юрій розповів, що просив у своїх пасажирів пожертвувати, хто скільки може, для волонтерів, які щодня зустрічають потяги та передають пасажирам воду та харчі. Всі зібрані гроші, не рахуючи, чоловік передав разом з листом. Наостанок вибачився за те, що лист написаний російською та пообіцяв вивчити українську.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook