Новини
Суспільство

Мешканців Хмельниччини вкотре провокують на паніку фейками

У соцмережах Хмельницького та Кам’янця днями з’явилися нові страшилки, покликані посіяти паніку та викликати стрес у мешканців області. Владі вкотре доводиться повторювати та роз’яснювати елементарні речі – користуватися лише перевіреними джерелами інформації, не забуваючи при цьому про правила безпеки.

Війна в Україні триває ось уже 20 день, і весь цей час проплачені кремлеботи та провокатори з перемінним успіхом продовжують свою підривну діяльність на інформаційному фронті. Чи не щодня з’являться все нові й нові фейкові повідомлення, метою яких є посіяти паніку серед населення та викликати в українців стрес. Частина українців вже навчилася фільтрувати інформацію, частина досі продовжує поширювати неперевірену інформацію, сподіваючись, що роблять добру справу.

Два схожих повідомлення про нібито анонсовані ракетні удари по підприємствах у містах Хмельниччини почали активно поширювати у соцмережах. В одному випадку йдеться про повідомлення, автор якого навіть не знає, чи є в місті об’єкт, який ймовірно перебуває у зоні ризику, проте про всяк випадок попереджає про можливу небезпеку. Правдивою в обох повідомленнях є лише інформація про те, що у випадку повітряної тривоги потрібно перебратися в укриття або сховище.

Як наголосили у Хмельницькій міській раді, ворог не буде озвучувати свої плани через соцмережі. А під загрозою ракетних ударів та бомбардувань наразі – вся територія України. Тому потрібно бути пильними, але не панікувати і не допомагати окупантам реалізовувати свої інформаційні атаки, поширюючи подібні фейки.

Ворог бомбить житлові будинки – багатоквартирні, індивідуальні, дачі. Школи садочки, пологові, дитячі лікарні. Кладовища, полігони, військові частини. Не треба панікувати. Треба слухати сирену і виконувати вимоги повітряної тривоги, спускаючись у підвали і сховища, – наголосив під час звернення до громади міський голова Олександр Симчишин.

Нагадаємо, днями хмельничан попередили про фейкові сторінки влади у соцмережах

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook