Новини
Кримінал

На Хмельниччині орудують псевдоволонтери

З початком війни до лав гуманітарного фронту стало чимало активістів та волонтерів, які роблять все можливе для того, аби підтримати бійців на фронті та людей, які перебувають на окупованих територіях та потребують допомогу. Разом з тим, активізувалися і шахраї, які користуються бідою всієї держави та намагаються на ній нажитися.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, останнім часом дедалі частіше надходять повідомлення про псевдоволонтерів-шахраїв. Під приводом збору коштів для потреб Збройних сил чи постраждалого мирного населення насправді збирають та витрачають кошти на власні потреби.

Кіберполіцейські відслідкували уже не одного такого зловмисника, які коштом пожертв громадян оплачували власні забаганки, а дехто навіть спромігся придбати для себе криптовалюту,йдеться у повідомленні.

Кіберполіція Хмельниччини просить мешканців області надсилати інформацію про усіх підозрілих громадян, які займаються збором коштів, та підозрілі банківські рахунки і реквізити для допомоги.

Повідомити зазначену інформацію можна за телефоном +38(068) 403-66-53 або ж у месенджери Viber, WhatsApp, Signal, встановлені за цим же номером.

Інші контакти:

Telegram: @Cyberpolice_KHM

Пошта: hm@cyberpolice.gov.ua, cyberpolice.khm@gmail.com

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook