Новини
Офіційно

Фейк про продаж гуманітарної допомоги спростували у Хмельницькій ОВА

Перебуваючи у статусі гуманітарного хабу, Хмельниччина “дочекалася” нових фейків, якими ворожі сили намагаються розхитати ситуацію всередині регіону. Чергову неправдиву інформацію, яку поширюють у соцмережах, спростував під час свого вечірнього звернення до громади області начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Цього разу керівнику ОВА довелося спростовувати інформацію про те, що нібито гуманітарну допомогу, яка надходить в область, не відправляють за призначенням, а продають у магазинах. Тож звертаючись до користувачів соцмереж, а особливо до лідерів думок, які, не думаючи, поширюють таку інформацію на своїй сторінках з тієї або іншої причини, Сергій Гамалій повідомив, що:

весь гуманітарний вантаж, який приходить на військову адміністрацію, обліковується актами приймання-передачі, а потім розвозиться по інших регіонах. Весь цей процес повністю контрольований.

Також Сергій Гамалій прирівняв подібні “вкиди” до ворожої дезінформації та попросив не розповсюджувати фейки у соцмережах.

До слова, у Хмельницькому днями відкрили магазин одягу для переселенців. Частину речей для нього передали місцеві підприємці, частину взяли з гуманітарних вантажів. Проте магазин є соціальним, і речі всі, хто їх потребує, можуть взяти там безплатно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook