Новини
Суспільство

40 тонн гуманітарної допомоги прибуло на Хмельниччину за день

Вантажі на допомогу українцям надходять у Хмельницький, який є головним гуманітарним хабом на заході країни, з різних куточків світу. Лише за один день в обласний центр надійшло 40 тонн вантажу з Німеччини, який після сортування буде відправлено у регіони, які його потребують.

Як повідомили у Хмельницькій ОДА, найактивніше з областю співпрацюють такі країни, як Великобританія, Німеччина та Польща. Звідти за останні два тижні надійшло найбільше гуманітарних вантажів.

Також чимало гуманітарної допомоги надходить з Ірландії, Швейцарії, Італії, Іспанії. До збору необхідних українцям речей долучаються вихідці з України та небайдужі місцеві мешканці.

Зокрема, з Німеччини від благодійної ініціативної групи “Help Ukraine” прибуло дві вантажівки, які привезли 40 тонн допомоги.

Всього з початку війни на Хмельниччину прибуло 95 вантажівок та 45 автобусів з гуманітарною допомогою, повідомили в ОДА.

Нагадаємо, днями начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій спростував неправдиву інформацію про продаж гуманітарної допомоги у магазинах.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook